Gezondheid van mens, samenleving en planeet
Kernpunten van de FENS 2019 workshop en nieuwe stappen
Lees er meer over in het EJN: Tufford Calder et al (2020) Is nutrition science ready for the twenty-first century?
NiT en FENS
Samenwerken bij de verbetering van de standaarden in het voedingsonderzoek
Lees het werkgroepenvoorstel in Calder Feskens et al 2020 Towards Improved Standards (PDF)
NiT op wereldcongres te Leiden
Op 27 maart 2019 sprak NiT’er Jan de Vries over de noodzaak van vernieuwing in de voedingswetenschappen op het eerste Global Harmonization Initiative World Congress on Food Safety and Security te Leiden.
SELF programma Universiteit Maastricht
Leden van Nutrition in Transition geven graag hun medewerking aan initiatieven van Student en Voeding. Begin 2019 waren Edith Feskens, Jogchum Plat, Fred Brouns en Jan de Vries gastspreker bij SELF (Students Experienced in Lifestyle and Food).
Publiekslezing prof. dr. Gerjan Navis 17 januari 2019
Toekomstbestendige geneeskunde heeft de voedingswetenschappen nodig, en kan op haar beurt de voedingswetenschappen belangrijke innovatieve perspectieven bieden! Voeding en geneeskunde: het dream team! Nutrition in Transition-lid Gerjan Navis hield erover de jaarlijkse Publiekslezing van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen.
NiT in NRC
Voeding heeft veel verschillende dimensies, onderzoek die dan ook, zo bepleit Stichting Nutrition in Transition in een ingezonden brief op 8 februari 2018 in NRC Handelsblad.
Oprichting Stichting Nutrition in Transition
December 2017: werkgroep Nutrition in Transition wordt Stichting
NiT schrijft editorial in European Journal of Nutrition
Waarmee worstelen de voedingswetenschappen?
Lees onze analyse en oproep: Capable and credible? Challenging nutrition science