Tokyo 2022, interactive workshop, IUNS-ICN, December 6, from 9 to 12 AM

November 23, 2022

Interested in helping improve standards in the science of nutrition? Join us for the workshop! Please register by 30 November 2022 Participating Participants joining this World Café-style workshop will be expected to actively interact on specific questions within these issues. Results of the discussions will help to shape the outputs… Lees meer

Publication in Annals of Nutrition and Metabolism

February 21, 2020

Calder Feskens et al 2020 Towards “Improved Standards in the Science of Nutrition” through the Establishment of Federation of European Nutrition Societies Working Groups (PDF) Lees meer

Nutrition in Transition FENS2019 Workshop Edith Feskens

Workshop at FENS2019

October 17, 2019

Dublin, October 14, 2019 Robust nutrition sciences Regaining trust and restoring relevance   DOWNLOAD THE PRESENTATION SLIDES Background of Nutrition in Transition In the midst of increasing societal challenges, the nutrition sciences are faced with a loss of public credibility and a need for innovative methodologies. This workshop will interactively… Lees meer

NiT workshop JPI Brussels

November 29, 2017

Tijd en plaats 1 december 2017, Brussel, conferentie Joint Programming Initiative ‘a Healthy Diet for a Healthy Life’ Doel Exploreren welke visies en benaderingen nodig zijn om de voedingswetenschappen meer mogelijkheden en meer geloofwaardigheid te geven Deelnemers Een twintigtal conferentiebezoekers is actief met elkaar in discussie gegaan bij deze parallel-workshop… Lees meer

NiT workshop IUNS 2017: Nutrition at a Cross-Road

November 29, 2017

  Tijd en plaats 16 oktober 2017, Buenos Aires, IUNS conference Doel Internationale discussie genereren over de toekomst van de voedingswetenschappen en linken met internationale bondgenoten Deelnemers Voorzitters: prof. dr. Edith Feskens (WUR), prof. dr. Patrick Stover (Cornell) Voordrachten: prof. dr. Patrick Stover – Results of the ASN committee on… Lees meer

Landelijke workshop VW2020 – Voedingswetenschappen op naar 2020

July 12, 2017

Tijd en plaats 24 november 2016 in Venlo, Scelta Institute Doel Verzamelen van onderzoeksvragen en concepten, methoden en samenwerkingsverbanden die de toekomstbestendigheid van de voedingswetenschappen kunnen versterken. Aanpak Veertig uitgenodigde voedingsonderzoekers, sociale wetenschappers en beleidsmakers geven in actieve discussiesessies een nieuwe impuls aan de werk- en zienswijzen in de voedingswetenschappen… Lees meer

NiT workshop op Voorjaarsforum NAV

July 12, 2017

Tijd en plaats Dinsdag 21 maart 2017 te Wageningen, als afsluiting van het jaarlijkse Voorjaarsforum van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen NAV. Doel Expertise uitwisselen tussen leden van de NAV over de toekomst van de voedingswetenschappen. Aanpak Aan zes debattafels bespreken NAV-voedingsexperts welke nieuwe vragen en concepten, methoden en samenwerkingsverbanden… Lees meer

Een belangrijke activiteit van Nutrition in Transition is het geven van workshops.

Met de workshops geeft NiT een nieuwe impuls aan de werk- en zienswijzen  in de voedingswetenschappen.

De workshops verlopen meestal via de World Café methode. Het is een aanpak die een zeer actieve uitwisseling tussen de deelnemers genereert. Aan World Café-tafels bespreken deelnemers een bepaald thema. Ze wisselen vaak van tafel, zodat er veel ontmoetingen zijn.

In de eerste twee tafelrondes genereren de deelnemers zoveel mogelijk gezichtspunten. In de volgende twee rondes zoeken ze naar consensus. Een bijeenkomst eindigt altijd plenair met een presentatie van elke tafel en een slotdiscussie.

NiT stimuleert op deze wijze de betrokkenheid van voedingsexperts en andere wetenschappers, maar ook burgers, beleidsmakers en professionals.

Tegelijkertijd komen uit deze groepen de nieuwe vragen en concepten, methoden en samenwerkingsverbanden die nodig zijn voor toekomstbestendige voedingswetenschappen.

Tokyo 2022, interactive workshop, IUNS-ICN, December 6, from 9 to 12 AM

November 23, 2022

Interested in helping improve standards in the science of nutrition? Join us for the workshop! Please register by 30 November 2022 Participating Participants joining this World Café-style workshop will be expected to actively interact on specific questions within these issues. Results of the discussions will help to shape the outputs… Lees meer

Publication in Annals of Nutrition and Metabolism

February 21, 2020

Calder Feskens et al 2020 Towards “Improved Standards in the Science of Nutrition” through the Establishment of Federation of European Nutrition Societies Working Groups (PDF) Lees meer

Nutrition in Transition FENS2019 Workshop Edith Feskens

Workshop at FENS2019

October 17, 2019

Dublin, October 14, 2019 Robust nutrition sciences Regaining trust and restoring relevance   DOWNLOAD THE PRESENTATION SLIDES Background of Nutrition in Transition In the midst of increasing societal challenges, the nutrition sciences are faced with a loss of public credibility and a need for innovative methodologies. This workshop will interactively… Lees meer

NiT workshop JPI Brussels

November 29, 2017

Tijd en plaats 1 december 2017, Brussel, conferentie Joint Programming Initiative ‘a Healthy Diet for a Healthy Life’ Doel Exploreren welke visies en benaderingen nodig zijn om de voedingswetenschappen meer mogelijkheden en meer geloofwaardigheid te geven Deelnemers Een twintigtal conferentiebezoekers is actief met elkaar in discussie gegaan bij deze parallel-workshop… Lees meer

NiT workshop IUNS 2017: Nutrition at a Cross-Road

November 29, 2017

  Tijd en plaats 16 oktober 2017, Buenos Aires, IUNS conference Doel Internationale discussie genereren over de toekomst van de voedingswetenschappen en linken met internationale bondgenoten Deelnemers Voorzitters: prof. dr. Edith Feskens (WUR), prof. dr. Patrick Stover (Cornell) Voordrachten: prof. dr. Patrick Stover – Results of the ASN committee on… Lees meer

Landelijke workshop VW2020 – Voedingswetenschappen op naar 2020

July 12, 2017

Tijd en plaats 24 november 2016 in Venlo, Scelta Institute Doel Verzamelen van onderzoeksvragen en concepten, methoden en samenwerkingsverbanden die de toekomstbestendigheid van de voedingswetenschappen kunnen versterken. Aanpak Veertig uitgenodigde voedingsonderzoekers, sociale wetenschappers en beleidsmakers geven in actieve discussiesessies een nieuwe impuls aan de werk- en zienswijzen in de voedingswetenschappen… Lees meer